Kajsa konstaterar: Headline Animator

onsdag 29 december 2010

Vilken oväntad utveckling? Mysteriet kanske löst ;)?

Har varit en underbar jul måste jag säga. Trots att vi allihopa varit maxförkylda!
Men det kanske bara var positivt, för nu kanske man kan hitta en bot till min nervsmärta...

För under tiden som jag hade 40 graders feber och var "nöförkyld" som vi säger här i Värmland, så var jag för första gången på 10 år nästan smärtfri?? Jätte konstigt måste jag säga. Men det kan ju ge en liten, liten idé om vad som kan hjälpa mig eller rent av bota mig i framtiden =DD!

Jag har ingen aning om varför,eller hur det fungerade. Och nu har jag tyvärr ont igen, så jag hade nästan önskat att förkylningen hade hållit i sig, men det gjorde den ju inte. Mamma sa t.om att jag borde gå runt och krama & pussa på alla som är förkylda så kanske jag blir smärtfri till slut, haha ;)!

Det enda jag kan komma att tänka på som har orsak till denna positiva förändring så är det att mitt immunförsvar annars är ganska lågt, men att det nu jobbade för fullt för att få bort förkylningen och även febern, och att detta även tog en ev. inflammation i nervsystemet, som vid borrelia då man ger extremt höga doser penicillin. Det är ju inte konstigt om mitt immunförsvar inte arbetar så bra efter alla 50-tals penicillin kurer jag fått sen jag var född.
Och även står på dagligen och har gjort i 25 år. Vid det här laget är jag så resistent så dem vet snart inte vad dem ska ge mig vid nästa infektion.

Men, jag läste på nätet om en man vid namn "Linus Pauling" som fick nobelpriset för att han kommit på att just C-vitamin kan göra många människor friska, fast då i mycket höga doser. Upp till 10 G per dag tror jag det var. Han menade, då på 50-talet, att alla människor behöver höga doser av C-vitamin, och att detta sköter sig själv hos djur, men att vi människor saknar/har förlorat den gen som ska producera C-vitamin i kroppen. Han blev då förlöjligad för detta, men vann sedan nobelpriset i b.la detta och mer, där han sa att höga doser av C-vitamin kan bota både allt från hjärtproblem till cancer.  

Kanske, kanske är detta den pusselbit som läkarna letat efter. Kanske kan "mysteriet" gå att lösa? Eller ja, mysterium är det ju inte, det är ju nervsmärta, det vet dem, men dem är bara osäkra på om den går att bota. Dem säger att det är en kota i ryggen som ligger fel, och som klämmer på nerverna, som i sin tur ger brännande, svidande,molande och fruktansvärd smärta i perioder. Men musklerna gör ju mest ont. Bara att gå upp för en trappa är en enormt stor ansträngning. Och ju längre trappan är desto svårare blir det. För ju mer jag använder musklerna ett längre tag desto mer ont gör det, tills dem sen börjar skaka av smärtan. Mycket knepigt, och säkert är det fibromyalgi, som ju är min diagnos.

MEN, tänk om jag funnit en behandling som kanske kan hjälpa alla 100.000-tals människor där ute som har nervsmärta/fibromyalgi?

Ja, detta är något att forska vidare i, och jag ska leta på nätet efter forskningscenter för fibromyalgi, och sen ska jag meddela dem min lilla upptäckt! Haha, tänk! JAG kanske kan få nobelpriset i medicin för min upptäckt ;P, hihi?
Nej, skämt å sido, det borde kollas upp, och jag har redan mailat min läkare min lilla upptäckt, och nu är det bara att maila vidare min upptäckt till berörda enheter. HÄFTIGT!

Nu ska jag vila lite innan min lilla prinsessa vaknar.

Ha ett GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA!! Och god fortsättning, önskar:

/"Kajsa på G"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar