Kajsa konstaterar: Headline Animator

måndag 13 oktober 2014

"domedagen är nära nu".

Tittade på ett program om en familj som förberedde sig inför 2012 och de förklarade att de inte låter sina barn leka med andra barn för ingen fick veta vart de bodde och att de hade allt som skulle kunna behövas när jorden går under, de tränade även barnen varje dag efter skolan i överlevnad och de var tvungna att göra minst 5 stycken inlagda burkar med mat per DAG (från grunden) och alltid ha med sig överlevnadskit överallt och alltid vara hemma utifall en katastrof skulle inträffa så de var samlade som en familj.

Tänk att leva så? Att alltid leva för överlevnad istället för att leva för att leva? Hellre lever jag i nuet och sen är det slut när det är slut än att alltid tänka på jordens undergång varje minut och varje sekund av dagen. De hade t.om tagit höga krediter med enorma räntor för "2012 finns ju ändå inga kreditföretag kvar för att inkassera lånen". Bra att lära barnen ett sånt "ansvarsfullt" ekonomiskt synsätt..
Tänk när den 21 december 2012 passerade och inget hände. Vad besvikna de måste ha blivit... 😉. Måste vara arbetsamt att tro på domedagsprofetior. Jag menar.. Hallå, än har inte jorden gått under?! Och vad då? Det kan vi inte göra nåt åt ändå.
Nej, lev i nuet och njut av tiden ni har tillsammans! Det som sker det sker.
Man ska leva varje dag som om det vore den sista, men jag tror dessa föräldrar missuppfattat det talesättet kopiöst 😉.

1 kommentar:

  1. Håller verkligen med dig! Om man ens skulle "veta" när domedagen kommer så är väl egentligen det bästa att göra att LEVA under den tid vi har. Vi vet inte någon av oss hur lång tid vi har i livet egentligen, men man kan inte leva om man konstant oroar sig för det. Gör varje dag betydelsefull, men känn samtidigt inte pressen över att dagen ska vara "perfekt" brukar jag gå efter :-)

    SvaraRadera