Kajsa konstaterar: Headline Animator

söndag 11 januari 2015

Låt folk behålla sin fria vilja och sluta tabubelägga!

Såg på en dokumentär om sex och relationer där man i en panel debatterade för och emot strippande. Har aldrig förstått de som är emot det. Det är väl ändå ett personligt val man gör som kvinna. Tycker de är enormt starka dessa kvinnor och jag beundrar deras mod att göra nåt de mår bra av och vill göra. De känner sig sexiga och vackra och då är väl det toppen. Ingen annan människa har väl rätt att döma eller ha åsikter om andra människors personliga val i livet? "Antistrippnings kvinnan" (i brist på bättre ord för stunden) var dock en sådan person som JAG måste arbeta mer med mig själv för att begränsa mina fördomar mot. "Typisk bohem kvinna och säkert feminist som tror att alla kvinnor måste ha förtryckts av någon eller tvingats till det, för det kan inte finnas en chans att de själva VALT detta yrke"-var min första tanke. Ja! Jag vet.... Illa.. Men ingen är perfekt och jag jobbar på mina brister och de FÅ fördomar jag har.

Men.. Tilbaka till ämnet igen.
Sluta ha åsikter om hur andra borde känna. Det kan vi ju aldrig nånsin veta.
Så detta förutfattande - "de måste må dåligt tänk"- stör mig!
Största andelen av dagens strippor tjänar mycket mer än vi andra nånsin kan drömma om (avundsjuka?) och de känner sig självsäkra, får mycket bättre självförtroende för sin kropp (många börjar för att de hatar sin kropp och tycker det var det bästa valet de gjort) och komplimangerna får dem att må bra 😊! Självklart menar jag unte att för att må bra så måste vi alla vi alla slänga av oss kläderna och strippa. Inte heller menar jag att det är enda sättet att bli av med sina kroppskomplex. Men om det är vad just "jag" vill så måste väl jag själv få besluta det.. Eller?
Jag beundrar dem. De VÅGAR vara den de är och sen ska folk automatiskt döma dem och ta för givet att de måste må dåligt för det... Tragiskt!
Självklart finns det baksidor inom strippvärlden, men så är det ju med allt. DÅ tycker jag självfallet att det är tragiskt och beklagligt. Men nu var det inte den sortens strippande som diskuterades i programmet och ej heller den jag menar. Samma sak med porrfilmer! Låt folk leva sitt eget liv. Mår man bra av att strippa eller spela in porrfilmer och tjäna miljoner så varför inte...?! Vad är felet med det? Jag är ju super liberal och öppen när det kommer till sex och allt annat som har med sånt som borde vara jätte naturligt men som är tabubelagt att göra. T.ex bajsa, prutta, strippa, göra porrfilm e.tc e.tc. Också sex!
Det jag precis skrivit (bajsa,prutta, ha sex e.tc) är människans mest grundläggande behov och något vi gör varje dag eller iaf flera dagar i veckan. För guds skull utan sex skulle jorden stanna. Varför ska det då vara så tabubelagt? Sluta hålla inne "skiten" och börja prata öppet istället så kommer tabuet med tiden att bara vara ett minne blott :). På kuppen lär vi våra barn att sex är naturligt och något fint och att man får ont i magen av att "hålla sig" för att vissa föräldrar gör en stor grej av att de kanske pruttar vid matbordet en gång e.tc.
Nakenhet och allt som har med kroppens funktioner är naturligt och vackert och ska inte "hyschas" ner. Bort med tabustämplarna!

3 kommentarer:

  1. Jag är för typ "fairtrade" erotik och striptease. Finns väl inget bra ord för det egentligen, men det skulle innebära ett sorts certifikat som innebär att alla deltagare är där frivilligt, att omständigheterna är bra, att det finns arbetsskydd (precis som på alla andra arbetsplatser) och en drogfri miljö (precis som att alla andra arbetsplatser har nolltolerans för att droger används). Sedan skulle jag vilja se två saker som jag tycker saknas. Passion och naturlighet. De ungdomar som är nyfikna, men inte har någon eller inte vågar fråga, som inte blir guidade, får väldigt ofta helt fel uppfattning av sex av mängden porr som finns. Sex ÄR naturligt och något speciellt mellan två (eller flera) personer som vill ha sex med varandra och man får ha sex precis hur man vill, men när man hör om tjejer som tror att man måste ställa upp på sådant man egentligen inte gillar så blir jag orolig. Att tjejer som gillar sex kallas för diverse skällsord är också en hemsk kvarleva som borde ha varit borta för länge sedan. En öppnare attityd och mer samtal om sex tror jag kan hjälpa till att göra det mindre tabubelagt, öka förståelsen och så vidare. Sedan undrar jag om det finns något sätt som jag kan hjälpa dig att få mer förståelse för feminister? :-) Seriöst alltså, jag menar det inte som någon form av pik utan jag är villig att prata om detta. Jag vet att du inte anser sådant om mig, men eftersom jag är feminist så tänkte jag att vi då kan diskutera det :-) Vi är inte alla stöpta i samma form och har samma åsikter och enligt vad jag upplevt så är mängden feminister FÖR erotik, men då under de bra förutsättningarna som jag nämnde tidigare där utövarna har skydd och rättigheter och man har en garanti för att de inte utnyttjas. Det gäller inte bara kvinnorna i branschen utan även männen. Tyvärr så gillar media att blåsa upp och prata med just de som är extrema åt det ena eller andra hållet, men tycker inte att det ska sätta bilden för alla feminister. Själv gillar jag inte att titta på erotik då jag aldrig riktigt funnit något nöje i att se andra människor ha sex, men gillar man det så kör på tycker jag :-)

    SvaraRadera
  2. Ser ut som att jag "stalkar" dig på bloggen också...hehe ;-) Kommenterar ju nästan varje inlägg. Men du får "skylla dig själv" eftersom du ofta skriver om ämnen som intresserar mig ;-)

    SvaraRadera