Kajsa konstaterar: Headline Animator

torsdag 6 december 2012

Chakrabalansering och andlig insikt. Del 1

(Idag kommer jag skriva om chakrabalansering, men då jag blev för trött för att avsluta så kommer det en fortsättning. Det får bli som en serie i flera delar ;).
 Men det kan därför vara en del stavfel m.m. som jag i så fall rättar till när jag uppdaterar bloggen nästa gång)

Läs och begrunda..."Idag tog jag tag i saken och ringde ett medium som min syster rekommenderat mig till. Jag fick en liten fingervisning från ovan om att det var dags att ta tag i den saken. Jag har länge dragit ut på det med både den ena ursäkten efter den andra, men just idag fick jag ett sådant svar från mina änglakort att jag insåg att det är precis den vägen jag ska gå för tillfället. 

Jag behöver lite mer andlighet och "Divine" -inspiration i mitt liv. 
Jag har ju hållit på mycket med både Tarot, änglakort, meditation och chakrabalansering ända sen tonåren, men sen jag blev mamma så har vardagen blivit så fullspäckad att jag inte känt att jag haft tid. Men nu ska jag TA mig tid till detta då jag mår väldigt bra av den inspiration och trygghet, och för att inte tala om det lugn och den tillförsikt jag får av att meditera och lägga tarot, gå på healing, göra chakrabalansering m.m. 
Jag känner att jag stressar upp mig så mycket mindre när jag är i ett balanserat tillstånd med både själ och kropp. Chakrabalansering funkar bäst för mig. Och för er som inte vet vad det är så innebär det att man balanserar det som kallas för "chakran"
Alla människor har en aura omkring sig av 7 ursprungsfärger. Dem färgerna kan vara mer åt det mörka hållet eller åt det ljusa hållet, eller nånstans mittemellan. Man kan såklart ha alla möjliga färger, men dessa sju är ursprungsfärgerna som alla andra färger "föds" ur. 
Det bästa är om färgerna flödar fritt genom din kropp, och att ingen färg är för mörk eller för ljus. Sen kan en viss färg lysa mer klart en dag.  Ta t.ex GULT: Lyser gult (solar plexus, magen) extra starkt en dag så beror det på att du är inspirerad av något, lär dig något nytt, läser en kurs et.c då just solar plexus (gult) står för intellektet samt för medkänsla, kärlek, självtillit, självrespekt m.m.. Men om man har en obalans i det chakrat så den gula färgen lyser mer åt det dunkla mörka hållet så påverkas du av detta negativt, och det kan göra dig förbittrad, lat, och irriterad på andra människor och deras framgångar, får ingen kontakt med sina känslor,dåligt självförtroende m.m. Mycket kortfattat! (Läs gärna mer här om du vill lära dig mer ingående om våra chakrans inverkan på kroppen)
Många kallar dessa chakran för olika namn men jag använder dem riktiga namnen som du kan läsa om lite längre ned. 
Chakran är alltså ett energinät som rusar genom och runt din kropp, och som, om du inte har balans i det, kan göra dig sjuk, nedstämd, irriterad, infertil, deprimerad, förbittrad, girig o.sv. Och det samma gäller såklart åt det motsatta hållet.  Du mår med andra ord bäst om du balanserar dessa chakran så att alla färgerna lyser och flödar stark och fritt genom och runt din kropp. En del personer föds med förmågan att kunna se dessa färger. Andra (som jag) lär sig med mycket övning att kunna se och känna av dem. Och i många år har jag balanserat mina egna chakran i perioder då jag känner att en viss färg är "fördunklad" eller "förmörkad". 
Kan berätta att när vi försökte skaffa Annie, och fick till svar att man inte trodde det skulle vara möjligt med bara en äggstock och äggledare, och alla sammanväxningarna, och vi hade försökt i nästan 9 månader (jag vet att 9 månader inte är länge om man jämför med dem som får vänta år men det var ändå jobbigt med tanke på beskedet vi fick), med det enda negativa utslaget efter det andra så kom jag ihåg att jag hade en bok om just chakran och dess påverkan på kroppen, och började läsa mer ingående om detta. Och.. Samma månad jag blev gravid hade jag jobbat stenhårt på att balansera just sakralchakrat (sexualitet/fertilitetchakrat), och tro det eller ej, men två veckor efter så visade testet positivt! Huruvida ni tror det eller ej, det är upp till er själva att besluta, men det var ett väldigt unikt sammanträffande tycker jag i alla fall ;)!


Hur gör man då?

Att balansera chakran är relativ enkelt och inget du behöver ha ett "riktigt" medium till. 
Du bara lägger dig ner (eller sitter), och sen lägger du handen/händerna på varje chakra, tänker på dess färg, och ser vad du får för bilder i ditt huvud. Får du t.ex en mörk/rostaktig röd färg så kan det betyda att du måste lägga lite mer av din energi på just rotchakrat tills du får fram en bild av en vacker klarröd färg. Jag brukar tänka att jag ligger i ett rum fyllt med bara röda (eller vilken färg du nu balanserar) möbler och inredning. Och sen "häller" jag färgen över det chakrat jag balanserar med en hink. Inte en riktig då, utan en "inbillad" hink, så ingen missuppfattar det, haha. 
Men hur ni gör är upp till er. Det brukar ge sig naturligt. Har man svårt att se en viss färg så tyder det oftast på att du behöver jobba mer med den färgen då den är i större obalans än de andra. Man kan självklart be om hjälp med detta om man tycker det är svårt :).

Hur som helst. Dessa chakran påverkar oss mycket mer än vi tror, och det är därför chakrabalansering är väl värt att prova om man känner sig nedstämd, sjuk, irriterad, inte har någon sexlust, behöver inspiration e.tc e.tc eller bara är i "obalans" med sig själv!


Så hur funkar det då?

Jo...


Kroppen består av 7 chakran:

rotchakrat, sakralchakrat, solar-plexuschakrat, hjärtchakrat, halschakrat, pannchakrat, samt kronchakrat.

Finns som sagt andra namn som "navelchakrat" istället för "solarplexuschakrat" m.m. 

Detta för att lättare lokalisera dess plats, men det tycker jag man kan lära sig ändå så jag använder de riktiga orden.

Till att börja med har vi:


Rotchakrat

Plats: Genitalierna, basen av ryggraden 

Färg: RÖD:
Element: Jord
Även känt som: "Muladhara" 

Rotchakrat gör att vi står "stadigt på jorden", och det påverkar oss på det materiella planet. Det gör att vi inte hänger upp oss på materiella ting (som man gör om man inte har en stark, klar och fin röd färg i rotchakrat) och det gör även att vi tänker rationellt, känner oss trygga, känner att vi har "rätt att vara här, har en mer ordnad inställning till vår ekonomi,man får svårt att förstå sig på världen o.sv.  

Sjukdomar som kan uppstå om det blir obalans i Rotchakrat är: Åderbrock, hemorrojder, smärtor i ländryggen samt andra ändtarmsproblem m.m.

Läs här för mer info om just rotchakrat:


Sakralchakrat

Plats:  En bit nedanför naveln över fortplantningsorganen
Färg: Orange
Element: Vatten
Även känt som: "svadisthana" 

Stimulerar könsdriften och fertiliteten. 

Ett välmående Sakralchakra ger dig ett lugn i kroppen och ett obalanserat Sakralchakra ger vrede och ilska e.tc.
Härifrån kommer våra "lustkänslor". men då inte bara den sexuella lusten, utan även lusten i övrigt, och ett dåligt balanserat sakralchakra gör dig arg, irriterad,känslosam, ingen kontroll över dina känslor,stort bekräftelsebehov av andra, ett ägande begär m.m. 
Det gör även att vi fungerar bra i grupp. 
Sjukdomar som kan uppstå om detta chakra är i obalans är b.la könssjukdomar, infektioner, infertilitet, tumörer, impotens, prostataproblem, rygg och ländsmärtor m.m.
När detta chakra fungerar bra så förstår vi oss på andras känslor och behov på ett emotionellt plan,och att vi är socialt kompetenta, har god fertilitet, ökad sexlust, bra relation till ens partner och andra, känner oss vällvilliga mot andra och kan förstå deras känslor och känner oss kreativa e.tc.

Läs mer HÄR om Sakralchakrat och dess påverkan på kroppen!
Det var allt jag orkade skriva idag, för nu somnar jag snart framför datorn. Men jag kommer gå vidare med resten av alla chakran och hur man balanserar dem, så kika gärna in igen om ni är intresserade av att läsa fortsättningen och om hur detta hjälpt mig under mina olika skeden i livet;).


På återseende!


//KajsaKällor: 

Julie Soskins bok "är du medial",  
www.sjundesinnet.se , 
www.astrologiportalen.com 
och www.twice.se


1 kommentar:

  1. Mamma fick höra samma sak. Hon hade opererat bort en äggledare och en äggstock, men hon blev gravid med mig inom 1 år från den operationen :-)

    SvaraRadera