Kajsa konstaterar: Headline Animator

torsdag 18 april 2013

Chakrabalansering och andlig insikt. Del 3 (fortsättning, hjärtchakrat)

Nu var det längesen jag uppdaterade bloggen, men tänkte idag fortsätta på den serien jag startade om chakrabalansering. (Se tidigare inlägg).


Nu har vi kommit fram till :
Det gröna chakrat kallat Hjärtchakrat

Namn: Hjärtchakrat
Nummer: 4
Plats: Mellan brösten och bakom hjärtat
Färg: GRÖN (eller rosa)
Element: Luft
Organ: Hjärta, lungor, kärlsystem, skuldror, armar, diafragma, Thymus och bröstkorg.

Hjärt-chakrat är själens mottargarcentrum och känslocentrum och har stor betydelse för vår hälsa och styrka. Det lär oss att leva med kärlek och medkänsla för andra individer. Det är härifrån vi styr våra känslor, och lär oss leva i harmoni med inte bara andra utan även oss själva

Att "älska sig själv" är standardmantrat för hjärtchakrat! Det är härifrån vi känner tillit, glädje, kärlek, ömhet, omsorg, förståelse  o.sv. Precis allt det som hjärtat står för i allmänhet. 

Om man har en blockering i detta chakra så lyser inte längre hjätchakrat vackert grönt utan snarare mörkt grönt, som en grumlig tråkig nyans. Detta kan ge dig problem med relationer och tillit till andra. Det kan även styra dig på ett sånt sätt att du av rädsla inte gör det du annars skulle våga göra i ditt liv. Obalans kan även ge depression, ångest, och svårigheter med att se nån mening med livet i allmänhet. Du kan även uppleva fysiska problem så som: Hjärtsvikt, hjärtinfarkt, klaffel, hjärtförstoring, astma, allergi, lungcancer, lunginflammation, besvär i övre delen av ryggen och skuldrorna samt bröstcancer.


Upplever du något eller flera av dessa problem så kan du prova att balansera detta chakra själv. 
Du kan använda dig av DENNA sidan eller så gör du helt enkelt som jag beskrivit i ett tidigare inlägg HÄR
Att balansera sina chakran är inget du måste gå till en helare eller ett medium för att göra. Men tycker du det är svårt på egen hand (ifall dina blockeringar är extra starka, vilket visar sig i att du inte klarar visualisera färgen på det chakra du balanserar) så kan du alltid vända dig till någon som är mer erfaren =). Du kan även använda dig av hjälpmedel så som kristaller eller en pendel-

Jag skriver lite kortare om chakrana nu, men allt jag skrivit om kan du hitta i dessa länkar nedanför! Samt även Julie Soskins bok "Är du medial"

Lycka till med ditt balanserande!

På återseende!
//Kajsa


'

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar