Kajsa konstaterar: Headline Animator

torsdag 5 december 2013

Chakrabalansering och andlig insikt Del 4: "Halschakrat"

Efter några månaders frånvaro är jag nu tillbaka och kommer skriva färdigt min serie i "hur du balanserar dina 7 chakran"..

Nu har vi kommit fram till:

Det blå chakrat kallat "halschakrat"


Namn: halschakrat (även kallat Visuddha eller strupchakrat)
Nummer: 5
Plats: Halsen, nacken och käken
Färg: Blå, eller Indigo
Element: Ljud
Organ: Sköldkörteln, matstrupen, stämbanden, nacken, öronen, luftstrupen, munnen och tänderna

Detta energicentrum reglerar vår förmåga att kommunicera med andra människor, vårt personliga uttryckssätt och de intentioner vi har för olika områden i livet. På det fysiska planet så påverkar halschakrat munnen, tänderna, halsen, matstrupen, luftstrupen, sköldkörteln, öronen och nacken. När halschakrat är i obalans kan dessa ställen påverkas. Det femte chakrat svarar även mot de många känslomässiga och mentala problem vi möter när vi lär känna vår viljas kraft. Egentligen har all sjukdom att göra med det femte chakrat, för allting i vårt liv är påverkas av de val vi gjort och det gäller också alla sjukdomar som vi drar på oss.
Halschakrat står även mycket för hur vi vågar uttrycka oss. Ett balanserat, ljust chakra här är oftast en person som vågar säga sin mening och som inte räds sanningen. Han eller hon vet hur man uttrycker sig och vågar ofta ta för sig i en diskussion och vet sin väg i livet. Motsett är när detta chakra är i obalans, då blir får det oftast en mörk, tråkig blå färg och detta är oftast en person som aldrig vågar säga vad han eller hon tycker och står aldrig på sig. Dem kan ofta dra sig undan och ger sig inte gärna in i en diskussion. De har heller ingen koll på vilken väg i livet de ska ta och dras oftast med en känsla av att ha "vandrat vilse..".
Många konstnärer förknippas ofta med halschakrat och man kan säga att om man "tappat" sin kreativitet så är det läge att balansera detta chakra då även kreativiteten styrs genom halschakrat. Man kan även ha ett för starkt lysande halschakra, med andra ord det är överaktivt. Dessa personer pratar oftast alldeles för mycket, tar all plats och lyssnar inte på andra och tror absolut inte att någon annan kan ha rätt. Många personer går med en obalans här och det kan göra mycket för kvalitén på livet att ha detta chakra i balans. På en andlig nivå är personer med ett välbalanserat halschakra duktiga på att lyssna på sin inre röst och att aktivera "clairaudiensen" (att höra anderöster bland annat) och ta emot meddelanden från guider och änglar. När clairaudiensen är fungerande kan man höra skillnad på sina egna tankar och på verkliga budskap från sina änglar, andevägledare e.tc.
Ett sätt att träna upp sin intuition och på så sätt även halschakrat är att vara i total tystnad en liten stund varje dag. Gå en promenad, gå ut och sätt dig i skogen, meditera i ett tyst rum o.sv. Ett annat sätt att aktivera halschakrat är att vara kreativ genom t.ex målande, skrivande, spela musik, baka, ta hand om sina blommor, ja allt som känns kreativt för stunden, det måste inte vara något som du tillverkar. När man är kreativ så vilar sinnet automatiskt hos oss människor, hjärtat öppnar sig och energin från hjärtchakrat förflyttas uppåt, genom halschakrat och ut till dina medmänniskor.
Du kan även använda dig av vanlig chakrabalansering för detta chakra såklart om du vill det istället som jag tidigare beskrivit "här". 
Och kom ihåg, kan du inte visualisera färgen blå utan bara ser en mörk, tråkig, sprucken blå nyans så är det absolut läge att balansera detta chakra ;). 

Lycka till med din balansering av det femte chakrat "Visuddha"!

//Kajsa

Källor:
 Julie Soskins bok "är du medial"
Och

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar