Kajsa konstaterar: Headline Animator

fredag 13 december 2013

Chakrabalansering och andlig insikt. Del 6 Pannchakrat/AjnaNamn: Pannchakrat, även kallat Ajna eller tredje ögat.

Nummer: 6

Plats: Mitt i pannan

Färg: Lila/Indigo/vit

Element: Ljus

Organ: Ögon, panna, hjärnaPannchakrat är placerat mitt i pannan, och har en indigo/lilaaktig färg. En del använder även vitt när dem mediterar eller balanserar detta chakra. Detta chakra hör ihop med vår intuition och vårt undermedvetna. Genom tredje ögat kan vi jobba på att lita till vår intuition (som alltid stämmer), och arbetar man extra mycket med detta chakra så kommer man komma närmre den andliga världen då tredje ögat sitter här. Tredje ögat är det öga vi öppnar upp när vi balanserar detta chakra, och det gör att vi kan se det som inte andra ser. Men det krävs såklart lite träning. När detta chakra är  balans så är du öppen inför nya människor, du är mer förstående och du vågar verkligen visa vem du är, samt har en inre frid och tystnad. 
Om detta chakra är ur balans så kan du ofta känna huvudvärk, döva din inre röst med t.ex alkohol och droger i värsta fall, och få rygg- och/eller nackbesvär samt känna att du inte kan förlita dig på annat än logik och förnuft medan förmågan att få en "plötslig insikt" (som kan göra dig fridfull inombords) ofta försvinner. De flesta människor går med en obalans i detta chakra, men det behöver inte vara något negativt då en del människor helt enkelt vill förlita sig på logik och sitt förnuft, men dessa människor har då istället mycket svårt att hantera en situation dem inte känner igen, som de inte kan förklara, de får ofta panik då logiken inte alltid går att tillämpa. Man kan även få problem med ögonen och t.ex ha ett tryck i dem, gruskänsla o.sv.
Vill man balansera detta chakra så kan man enkelt förklarat meditera över det. Tänk dig att du ser med ditt tredje öga, att det sitter där i pannan och har en vackert indigoaktig färg som skiner ut åt alla sidor och in i kroppen. Du kan även gå ut i skogen och titta på naturen eller titta på en tavla eller blomma du tycker är vacker och bara vara i den stunden, lägg allt fokus på den där vackra blomman och försök sen blunda och fortfarande se blomman, fast nu med sin naturliga aura omkring sig.
Har man ett balanserat pannchakra så har man oftast lätt med relationen till andra. Vi lär oss se hur vi själva beter oss och kan göra något åt vårt eget beteende (då allt inte alltid är alla andras fel). 
Vi kan förändras med andra ord :)

Vill ni läsa mer om hur ni balanserar detta chakrat så går ni bara in HÄR.

Lycka till!
Ljus & Värme
//Kajsa


Källor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar