Kajsa konstaterar: Headline Animator

onsdag 5 september 2012

"Avvänjning var ett faktum..."


Har börjat min avgiftning, samt kostförändrande livsstil nu. Började i söndags lite smått.
Sitter med en kopp örtte, som jag köpte på sköna rum som ska "avgifta" och rensa kroppen/magen. Ska dricka det minst 3 ggr om dagen. Kan säga att det var inte det godaste örtteét jag druckit i mitt liv, men faktiskt helt ok. Det kommer iaf inte upp, så det är väl positivt. Konstigt att allt som ska vara nyttigt för en måste smaka (ursäkta mitt usla ordval) men "blä"!

Idag blir det till att åka till affären och handla grovt bröd, juicer utan socker, hälsofil o.sv.
Har tagit ut en bra sida där man äter enligt "Candidakosten". Candidakosten innebär att man ska försöka få ner tillväxten av Candida (svamp) i magen, som b.la växer till sig av antibiotikakurer (som jag stått på varje dag sen barn) och även av socker. Candidasvamp ska vi alla ha i kroppen/magen, men  problemet är att Candidan lever på socker så det blir ett moment 22, där man bara går runt, runt, runt, eftersom candidan behöver sockret för att växa, och då du blir såååå sockersugen p.ga detta så dövar du det med.. Ja vad då? MER socker! 

Candidakosten kan jämföras med att äta  "Probiotiskkost" , fast man måste avstå från mycket mer. Iaf de första tre månaderna, sen kan man succesivt lägga till t.ex mjölk m.m. igen. Det svåraste med denna kosten kommer bli just det! Att avstå från mjölk! Jag ÄLSKAR mjölk! Verkligen älskar det, så det blir avvänjning på hög nivå för mig nu. Hittills har det gått bra (peppar,peppar..) Men.....
Det som denna avgiftningen påverkar mest är humöret! Så nu är jag inte så kul att umgås med. Men detta var väntat enligt: alternativet.com då candidasvampen tar en aggressivare form innan den börjar läka ut. 
Man ska ha denna svamp i magen som sagt, men hos vissa (som jag, som har stått på bredspektrumantibiotika sen jag var två dagar gammal VARJE DAG, så får det svampen att växa till en så aggressiv form att den går ut i blodet. Man vet att jag har detta, då jag hade enorma mängder i stomin (slangen) som jag hade i ryggen/njuren under graviditeten med min dotter Annie. Fick t.om se hur den ser ut då. Blä!
Man kan läsa här om vilka som är i riskzonen: här och om symptom här!

Så...

För några veckor sedan började jag forska i detta då en sköterska sa till mig att man inte ska ha såna mängder med candidasvamp i kroppen. Detta fick mig att börja tänka, och ni som känner mig vet hur jag är.. "Då snöar jag in mig" om jag är nyfiken på nåt, och vill lära mig ALLT! 
Så , jag sökte på detta på Google. Och OJ! Vilka symptom man kan få, och nästan alla stämmer på mig, samtidigt som jag är "bukopererad 10 (!) ggr, samt som sagt stått på penicillin/antibiotika. Så två av riskfaktorerna har jag, plus att man vet att jag har överväxt av det som sagt. Sen kan man ju själv räkna ut hur humöret blir av att inte äta nåt på hela dagen, och sen bara småäta godis istället. Kan säga att det varit upp och ner i flera år p.ga av min dåliga mathållning. Men nu är det slut på det!

Med andra ord, med detta facit i hand, så är det dags att ta till drastiska åtgärder för min kropps hälsa!

Så nu kämpar jag med att rensa ur kroppen från all skit som samlats i kroppen/magen från år av dålig kosthållning m.m. Börja dagen med godis är nog ingen hit för kroppen skulle jag tro. För då candidan "lever" på socker, så gör den också att man blir mer och mer sockersugen för varje gång man äter nåt med socker i. Och socker finns det ju i det mesta vi äter idag, så därför fick jag bestämma mig för att göra en drastisk förändring! Avvänjning var ett faktum!
Detta innebär även att avstå från all alkohol. Men det gör inte så mycket då jag ändå inte tycker om att dricka alkohol då jag får mycket mer ont i leder och muskler då. Det tuffaste är som sagt mjölken samt godiset/drickan. Men det blir alltid "lite mörkare innan det blir ljusare", så bara dessa första dagarna går, så kan det bara vända sen!

Beställde igår en hårmineralanalys och även "Ed McCabes syreprodukter" som ska hjälpa kroppen att rensa ur svampen...  Så vi får se, men då jag mjukstartat, så kan man se på dagens datum som den "första dagen". Idag ska jag som sagt handla allt som behövs :).

Jag vill leva länge, och kan detta göra mig piggare, friskare och starkare, och kanske t.om (mer) smärtfri, så är det helt och hållet värt det för min dotters samt min egen hälsas skull! 

Önska mig lycka till ;)!
//K


2 kommentarer:

 1. Lycka till! Ta det lugnt när du börjar med mjölken igen. Efter ett sådant uppehåll kan magen reagera på det. Har märkt av det själv fast då hade jag bara varit utan mjölk i 10 dagar (fanns ingen vanlig mjölk på resan i Kina så därför blev det inget + att de nästan inte använder grädde och smör i matlagningen, mest olja). Jag dricker läsk, men äter ingen godis. Har aldrig gillat godis så värst, inte ens när jag var barn. Fick bara lite sug efter nougat när jag var gravid...hehe :-) Ska bli spännande att följa dina framgångar med utrensningen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack gumman =)! Kul att du följer mig )! Läser din blogg också även om jag är dålig på att kommentera ;)!
   Ja, det kan nog vara så! Magen kan nog få en chock sen när man ska införa mjölk igen. Men vem vet, kanske jag undviker det helt ;). Fast då måste man väl äta kalciumtabletter skulle jag tro, amt B-vitaminer. Men vi får se. Laktosfritt är väl ett ganska bra alternativ annars ;)! Skönt att inte ha såt sockersug! Det hopas jag med sippa nu, bara candidan går tilbaka. Den livnär sig ju på socker framförallt, så därför man blir så socker sugen. Men det blir ett cirkelmoment eftersom den även växer till sig av sockret. Men suget är obeskrivbart!

   Radera