Kajsa konstaterar: Headline Animator

torsdag 13 september 2012

Insändare till AN angående Arvika sjukvård:INSÄNDARE till Arvika Nyheter 13/9 2012:

"Jag ska börja denna insändare lite negativt. Men tro mig, det blir bättre. Jag är en av dem som anser att viss sjukvårdspersonal på Arvika sjukhus har gjort bort sig totalt. Men, med det sagt, så kan man inte dra alla över en kam!
Den läkaren som riskerade livet på både min ofödda dotter, och mig, har idag flyttat tillbaka till Estland, så jag fick aldrig ens fråga varför hon gjorde som hon gjorde. Den natten var fruktansvärd. Jag vill inte gå in på för många detaljer, mer än att hon utförde ett ingrepp som man inte ska utföra om man inte vet exakt vad man gör. Jag får än idag mardrömmar av nålen hon försökte föra in i min njure och som jag sen fick veta, inte ens var insatt på rätt ställe. Med andra ord, hon kunde inte bara ha skadat mig, utan även mitt ofödda barn. Men tillslut, efter att jag skrek och bad att hon skulle sluta, fick jag komma till Karlstad där man konstaterade att hon hade skadat njuren så illa att jag kissade rent blod, och dessutom stuckit på fel ställe.
Jag vet inte varför jag nämner detta nu efter så många år. Men kanske för att jag vill att folk ska förstå att detta var EN läkare, och det hon gjorde kan bara hon ta ansvar för, och det ska ingen annan lida för!
Jag har följt insändarna om Arvika sjukvård i några år, och jag måste säga så här: “Bara för att en sköterska eller läkare behandlar dig fel, så kan man inte säga att “hela Arvika sjukvård är ansvariga”. Jag klandrar ingen annan än den läkaren som gjorde detta mot mig!
Sedan detta har jag åkt in för tarmvred till och från. Så också denna gång. Och de sköterskor och läkare som tog hand om mig nu gjorde ett toppenjobb! Det var aldrig tal om att jag inte skulle få smärtstillande, man lyssnade, tog mig på allvar, lugnade mig och såg till att jag hade det bra! Med andra ord, varför väljer vi bara att skriva i tidningen när vi anser att vi blivit felbehandlade? Det måste väl ändå finnas människor därute som har blivit bra omhändertagna? Varför skriver inte ni? Av 100 patienter så kanske 10 blir felbehandlade, men vart är då dessa 90 andra?
Varför skriver vi aldrig något positivt? Jag anser att det är på tiden att Arvika sjukvård får en stor eloge!
Jag har varit inne många gånger dem senaste åren, men har alltid blivit bra behandlad. Tack Arvika sjukvård, det är tur att ni finns! Och som jag började insändaren; "Låt inte en enda läkare förstöra er syn på hela Arvika sjukvård". Jag om nån borde vara negativt inställd mot dem, men det är jag inte. För de jag träffar nu ska inte ta ansvar för vad EN läkare gjorde mot mig! Och kan JAG, efter det som hände, säga positiva saker om Arvika sjukvård, då kan andra det också. "Döm inte alla andra efter en persons handling..."

Tyckte det var på tiden att nån skrev något positivt i tidningen om Arvika sjukvård!

/Kajsa

2 kommentarer:

 1. Bra Sagt Kajsa, Bra sagt. Allt för få skriver om dom bra sakerna med Arvika Sjukhus. Arvika sjukhus har nog ÄVEN räddat livet på några personer under åren som gått, men det är som dom lärda säger. har du 99 nöjda kunder och 1 missnöjd så är det bara den missnöjda som höjjer rösten vilket medför att man tror att alla kunder är missnöjda Tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket :)! Ja jag tyckte det var på tiden att nån höjde rösten och sa något bra om Arvika sjukvård. Det är fel att alla andra ska behöva lida för vad en eller två personer gör! Jag är jätte nöjd över att de finns, för en resa till Karlstad med de smärtorna jag hade, hade varit omöjlig då de inte lyckades sätta nål i ambulansen.
   Så trött på att enda gången man höjer rösten är när man är missnöjd. Det är synd för övrig personal som inte alls har något ansvar i det negativa som skett! Hoppas bara den kommer med!! Ha en bra dag! //Kajsa

   Radera