Kajsa konstaterar: Headline Animator

söndag 9 september 2012

hjärtklappningar & kost

Ja, vad ska jag säga... 

Jag skulle kunna ljuga och säga att jag minsann följt dieten till punkt och pricka, men det tänker jag inte göra. Igår var jag lite nere p.ga vissa omständigheter, och då fuskade jag faktiskt och stack ner handen ner i Annies godispåse och smakade några kolor. JA- Jag VET! Det var dumt gjort, men "även solen har sina fläckar". Har varit enormt svårt att bara hålla sig till strikt mjölk. och mjölfri kost. Inte så mycket man får äta då.
Men, men.. Idag tar jag nya tag, och ser bara gårdagens miss som ett litet bakslag helt enkelt. Idag började jag dagen med "Ed McCabe´s syreprodukter, och en stor kopp gröntte. Har svårt att äta något på morgonen, men jag försöker tvinga i mig iaf en Gott och Gräddat smörgås. Idag med gurka och Becelsmör på. Och såklart ingen mjölk! Och det har redan gett resultat. Magen är för första gången i mitt liv tom. Den känslan har jag aldrig känt tidigare. Är det så här människor med fungerande mage känner sig?? Och, som jag skrivit tidigare så har huden klarnat upp enormt mycket. Kinderna är rosiga, och finnar och pormaskar börjar dra sig tillbaka. Tänk vad mycket rätt kost kan åstadkomma! Men som sagt, igår fuskade jag av vissa orsaker, men idag är en ny dag, och jag tar nya tag med den.

I torsdags gjorde Annie och jag rotsakssoppa. Riktigt gott faktiskt. T.om Annie åt!
Sen i fredags gjorde vi tacos. Eg. får jag inte äta några mjölkprodukter alls, men tog faktiskt pyttelite ost på köttfärsen. Tror inte det ska göra nåt. Jag menar, utöver den lilla osten så åt jag ju massa grönsaker och köttfärs, som var ok enligt Candidadieten. Dagens middag har jag inte planerat, men det blir nog rester.

Utöver detta så tar jag krossade linfrön tre gånger om dagen, och dricker massa vatten!

Hjärtklappningarna har dock inte gett med sig, men det hade jag inte räknat med.
Fick brev i fredags om att de vill gå vidare med ett ultraljud av hjärtat efter att jag fått gått en vecka med en hjärtmonitor (EKG). Trodde inte ett ultraljud skulle behövas, men med tanke på att hjärtat slår bara jag vänder mig i sängen eller ställer mig upp, så såg de nog att detta inte var normalt.
Mer vet jag inte, utan det är bara att vänta på ultraljudet den 18:e. Jag hoppas faktiskt att de ska hitta nåt, för jag klarar inte leva med dessa hjärtklappningarna, och andfåddheten längre. Det tar snart knäcken på mig. Att bli lika andfådd som om man sprungit tre kilometer, av att bara gå upp för trappan är inte normalt! Men det är väl det som de märkt nu. Även om det tog lång tid innan jag fick komma vidare. Men min läkare (som är underbar), lät mig gå upp för en trappa på vårdcentralen, och tog sedan pulsen. Den låg på 160 slag/min, medan hans låg på 75 (och han är över 50 år!) Med andra ord höll han med om att detta INTE var normalt! Tack o lov!! Orkar som sagt inte med detta längre. Att hela tiden vara andfådd och trött av minsta ansträngning, och att hjärtat slår volter i 160 av bara en trappa.
Men... Vi får se... Har haft detta sen Annie föddes, så jag är bara glad att det äntligen händer nåt! Har läst att en del kvinnor kan få en extra nervgång till hjärtat (tror det va så) efter graviditet speciellt, och att detta inte var ovanligt. Men vi får se. Jag tar inte ut något INNAN jag fått svart på vitt vad detta beror på. Bara glad att de såg att det var läge att utreda vidare med ett UL. Medan jag sitter här och skriver nu så slår hjärtat jätte fort. Känner det HELA tiden, även i vila. Inte konstigt att man blir trött hela tiden med ett hjärta som inte får lugn och ro. Kan säga att man blir riktigt rädd när hjärtat slår så. Vet inte hur många kvällar jag legat i sängen när hjärtat slagit i 160-170, och bett till gud att inte hjärtat helt plötsligt ska ge upp, eller något annat hända. Man är ju ganska beroende av hjärtat liksom ;)!

Nej, nu ska jag göra mig i ordning, och sen försöka orka gå ut och rensa lite i rabatterna. Men det var kallt idag.....! Hösten är här nu. Var bara 17 grader inne när vi gick upp. Dags att elda i pannan. Men det är mysigt också, för nu "får" man tända massa ljus igen :D! 

Ja, jag ÄLSKAR hösten!!

///Kajsa

2 kommentarer:

  1. Viktoria Jäger9 september 2012 15:47

    Hej! Jätteintressant att följa din livsstilsförändring, för det är det du gör. Jag hoppas att du kommer må bättre och dina resultat kan nog vara en bra sporre till många andra som vill förändra sina kostvanor. Maten har stort inflytande på våra kroppar så är det bara, det är bara så jobbigt att inse det.. Godis är ju så gott ;-) Önskar dig lycka till i detta och ska ta del av några av dina tips! /Viktoria

    SvaraRadera
  2. Tack Vickan :). Ja, jag försöker lägga om min livsstil helt och hållet med kost fri från vitt bröd, inget godis, och inga mjölkprodukter. Det ironiska är att magen fick en chock så ligger nu inne för observation för tarmvred. Blev ambulans igår då smärtorna var så svåra att jag inte tog mig ut till bilen. Även njuren är vidgad så får nog stanna ett par dar. Men jag passar på att läsa lite psykologiböcker jag lånat, samt läser kostböcker ;). Kul att ni följer mig :). Hoppas detta ska ge mig orken tillbaka nu :). Och.. Eftersom jag ändrat livsstil så totalt, så har resten av familjen också hängt på! Så nu är vi nyttiga familjen :D.
    / Ha de bra! /Kajsa

    SvaraRadera